همایش بین المللی زندگی پیاده در شهر

[کنفرانس،همایش، سمینار]
تهران - سالن همايش های بين المللی دانشگاه شهيد بهشتی
برگزارکننده: سازمان زیباسازی شهر تهران مرکز پژوهشی هنر، معماری و شهرسازی نظر
تاریخ شروع: یکشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۰ - تاریخ پایان: سه شنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۰
تلفن تماس با دبیرخانه: 66435985
نمابر: 66435985
آدرس وب سایت:
آدرس ایمیل: info@pedestrianlife.com
معماری فضاهای پیاده
موفقیت فضاهای جمعی در گرو پذیرش شهروندان برای زندگی در آن ها است. پذیرش یک فضا وابسته به معیارهایی فراتر از جنبه های کالبدی و عملکردی فضاست. شناخت فرهنگ و ذهنیت شهروندان از فضای مطلوب و طراحی بر اساس تفسر استفاده کنندگان از فضا و عناصر آن عامل مهم موفقیت فضای زندگی پیاده در شهر است.
موج نوین ایجاد فضاهای جمعی در میان بافت های مدرن شهرهایی که در مرحله برنامه ریزی توجهی به آن ها نداشته اند رویکرد توسعه ای در ترویج زندگی پیاده در شهر است. لکن در میان فضاهای مذکور، گروه زیادی از آن ها با عدم استقبال شهروندان مواجه شده اند؛ در حالی که به لحاظ کالبدی دارای امتیازات زیادی بوده اند.
تحقیق در معیارهای موفقیت و مطلوبیت معماری فضاهای پیاده در شهر و تحلیل علل موفقیت و شکست تجربه های انجام شده در مقالات مختلف این محور همایش و کارگاه های آن مورد بحث قرار خواهد گرفت.
هنر شهری در فضاهای پیاده
پس از قرن های طولانی که هنر شهری در آتلیه ها و موزه ها و در میان نخبگان رواج داشت، در دنیای امروز نوع جدیدی از هنر پدید آمده که هنر شهری نام گرفته است. مهمترین خصوصیت هنر شهری در میان مردم بودن و با مردم بودن است.
برخلاف نقاشی های روی بوم که بر دیوار موزه آویخته شده یا مجسمه هایی که دور از جریان عادی زندگی بر بالای سکوهای میان میدان نصب شده باشد، انواع هنر شهری در میان فضاهای زندگی مردم پدید می آید. موضوع این گونه نیز، علاوه بر آرمان ها و حوادث تأثیرگذار بر خاطرات جمعی شهروندان، صحنه های عادی زندگی آن ها است. مقالات و کارگاه های این محور به معرفی ویژگی های انواع و تجربه های هنر شهری در جهان می پردازد.
زندگی پیاده و حیات اجتماعی شهر
تأثیرپذیری اجتماع از نحوه ارتباط ساکنان شهر تردیدناپذیر است. نوع زندگی مبتنی بر آمد و رفت سریع و بار وسایل نقلیه متفاوت امکان ارتباط های انسانی و سینه به سینه را به حداقل رسانده است. غربت شهروندان و عدم تعلق به مکان نتیجه سست شدن روابط انسانی در شهر است. ارزیابی تأثیرات متقابل روابط اجتماعی و زندگی پیاده در موضوعات مختلف و تجربه های جوامع گوناگون موضوع مقالات این محور همایش است.
زندگی پیاده و مسئله آمد و رفت
در میان مسائل امروز شهرها، حمل و نقل از مهمترین آن ها به شمار می رود. این اهمیت در روندی ساختارشکنانه در چند دهه اخیر به تفوق متخصصان ترافیک در شکل بخشیدن به شهرها انجامید که رویکردهای شهری انسان مدار و طرح زندگی پیاده در شهر از انواع واکنش های مربوط به آن است.
در عین حال مسئله آمد و رفت و حمل و نقل در شهر همچنان از مهمترین مسائل شهر است. رویکردهای نوین به جای تبدیل شیوه حمل و نقل به راهبر اصلی برنامه ریزی شهری در صدد یافتن روش های جدید حمل و نقل برای تحقق شهرهای انسان گرا به عنوان هدف اول برنامه ریزی در شهر است.
ترویج زندگی پیاده و برنامه ریزی سازمان فضایی شهر به نحوی که بخش مهمی از نیاز شهروندان به تردد در شهر به صورت پیاده تأمین شود، راهبردی است که تأثیر جدی بر سیاست ها و برنامه های حمل و نقل شهری دارد. بررسی ابعاد مختلف موضوع و ارزیابی تجربه های انجام شده، موضوع مقالات و کارگاه های این محور است.
اهداف
توسعه حيات مدنی در تهران
مسئله شناسی زندگی پياده در شهر تهران
ارزيابی روند تحولات فضاهای جمعی پايتخت
بيان تجربههای ساماندهی زندگی پياده و فضای جمعی در جهان

مسئول یا دبیر همایش:
امکان ارسال مقاله: بله